Chris Kouwenhoven


Tacx - Deva

- Materiaal (Reinforced polyarmide, injection molded): 40% Carbon ; 30% Glasvezel
- Gewicht: 29 gram

Tijdens het NK Triathlon Masters 2016 in Rotterdam is mijn bidon een aantal keren uit de BTA (Between The Arms) Pro - Aerofuel - Bottle Plate gesprongen. Ik had hier de Felt bidonhouder op gemonteerd, echter deze bleek bij een onrustig parcours niet stevig genoeg te klemmen.

Er moest dus gekeken worden naar een bidonhouder met een stevigere grip, maar met wel voldoende ruimte aan de onderkant om nog tussen de armpads te passen bij montage op de BTA.

Augustus 2016

Tijdens een bezoek aan Mantel kwam ik de Tacx Deva tegen, evenals een volledig zwarte bidon zonder opdruk (Tacx Shiva), dus daarmee kon ik gelijk testen op klemming en tevens hoe het zou liggen tussen de armen. De Felt bidonhouder was namelijk heel dun en lag heel comfortabel.

De klemming bleek enorm goed te zijn en ook tussen de armen voelde het comfortabel genoeg aan, kortom de aanschaf was snel gebeurd en de assemblage kon dezelfde dag nog gedaan worden.

De eerste ervaringen

Het allereerste testen doe ik altijd op de rollerbank, daarmee kunnen een heleboel factoren worden uitgeschakeld en heel specifiek getest worden. Eigenlijk was het na 1 training al duidelijk, hier had ik veel vertrouwen in.

De weken erna tijdens de buitenritten verder getest met zowel een korte als een lange bidon en alle testen waren zeer geslaagd en ik was zeer tevreden over deze bidonhouder.
Er zijn niet veel stukken waar het heel hobbelig is met gaten en kuilen (zonder risico op valpartijen of schade), maar de stukken waar het onrustiger was heb ik ook even de grens opgezocht. De bidon bewoog geen moment en daarmee nam het vertrouwen alleen maar toe.

Ik had dan ook besloten om hem te laten zitten en te gebruiken bij de eerstvolgende wedstrijd.

Tijdens een wedstrijd

De eerste serieuze test was tijdens de Triathlon van Hardenberg op 27 augustus 2016. Het parcours echter was vlak asfalt (wat uiteraard heel fijn was) en daarmee niet een hele goede test in de wedstrijd praktijk. Het deel met klinkers en in de wisselzone (gras) leverde de enige momenten op en daar heb ik geen moment last gehad.

Tijdens de Triathlon van Ruinen op 03 september 2016 had ik dezelfde ervaring, geen problemen. Tijdens deze wedstrijd had ik door een stuurfout een flink moment dat ik in de berm was beland. Ik kon mij nog net zittende houdende en eigenlijk was dit wel het moment waarop hij er normaal gesproken uit was gestuiterd, wat niet gebeurde.

Conclusie 07 september 2016

Op het moment van dit artikel te schrijven is mijn conclusie dat ik enorm tevreden ben over de bidonhouder Tacx Deva. Wellicht speelt mee dat ik voor de wedstrijden gebruik maak van de bidon Tacx Shiva. Soms heb ik de idee dat het gebruik van dezelfde merken een betere compatibiliteit oplevert. Hoewel ik tijdens trainingen andere merken bidons erin gebruik en daar geen verschil in ondervind.

Sterker nog, de tevredenheid is dusdanig groot dat ik bij een laatste bestelling nog 2 van deze bidonhouders heb besteld, die ik wil gaan gebruiken voor montage achter het zadel.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.