Chris Kouwenhoven


1500(m) vrije slag - RLAK

Begindatum: 2024-05-11
Begintijd: 13:00:00
Einddatum: 2024-05-11
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Twentebad
Adres: Lage Weide
Huisnummer: 3-5
Postcode: 7556 NA
Plaats: Hengelo
Gemeente: Hengelo
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- 50 (m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: nee
- inzwemmen: 12.30 uur
- jury: 12:30 uur
- aanvang: 13.00 uur
- LiveTiming
- Programma: 2
- Serie: 7
- Baan: 7, links
- Start-tijd: 15.55 uur (geschat)
- Resultaat: 21'32"46

Verslag

17 juni 2024
Ruim een maand na de start schrijf ik dit verslag. Ik vind het nog steeds lastig om te schrijven als verwachtingen niet helemaal eruit komen. Nu was dit bij deze wedstrijd wel anders dan bij het NK omdat het gewicht van de wedstrijd anders was en ik inmiddels de tijd had om te evalueren en analyseren. Wat dat betreft was deze start een prima bevestiging van het vermoeden.

Tegen mijn atleten zeg ik altijd "je wordt beter in datgene wat je het meeste doet" en dat geldt ook voor starts in een 50 meter bad ten opzichte van 25 meter bad. Het ritme is totaal anders en aangezien ik veelal sport op basis van gevoel (met als instant feedback de vertaling naar snelheid, vermogen of hartslag) ben ik daar extra gevoelig (!) voor.

Eindtijd was nagenoeg gelijk aan die op het NK en ook het gevoel onderweg was hetzelfde. Acceptatie onderweg was er echter al snel en kon ik mij mooi focussen op andere zaken onderweg zoals het maken van goede keerpunten en het de hele race zo vlak mogelijk zwemmen. Beide gingen wat dat betreft prima.

Ook leuk dat ik die dag mijn eerste oorkonde heb gekregen, tot nu toe waren dat alleen medailles (zie foto).

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.