Chris Kouwenhoven


1500(m) vrije slag - NK Zwemmen lange baan 2023 Masters

Begindatum: 2023-05-04
Begintijd: 12:30:00
Einddatum: 2023-05-04
Eindtijd: 18:00:00
Locatie: Sportcomplex Amerena
Adres: De Velduil
Huisnummer: 2
Postcode: 3815 XT
Plaats: Amersfoort
Gemeente: Amersfoort
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- LiveTiming
- Inschrijflijst
- Startlijst
- 50(m) bad
- aantal banen: 10
- in/uit zwembad: ja, 25(m)
- inzwemmen: 11.30 uur
- jury: 11.30 uur
- aanvang: 12.30 uur
- Sessie: 1
- Programma: 2
- Serie: 4 van 6
- Baan: 2
- Start-tijd: 16.50 uur
- Uitslag (zie 50+)

Nederlands Kampioen!

Verslag 07 mei 2023
Wat een ontzettend leuk gevoel, voor de eerste keer Nederlands Kampioen op de 1500 meter lange baan zwemmen in inmiddels 7 jaar wedstrijdzwemmen.

Een verslag van zo'n race maken wordt dan ook ineens heel anders want waar moet je beginnen. Uiteindelijk begint het natuurlijk vanaf het eerste moment dat je je realiseert dat het er dit jaar echt een keer in kan zitten, vanaf dat moment ga je je ineens over een heleboel andere dingen zorgen maken: NIET geDSQ'd worden is daarbij de meest voorname en bij vrije slag is dat eigenlijk vooral de start. Kortom, die moest absoluut zeker zijn (en dat was hij gelukkig ook, lekkere lange reactietijd hoort daarbij). Daarnaast weten wat je concurrenten hebben gezwommen en erop vertrouwen dat je dat ook kunt en je dan ook willen gaan stukbijten op persé ook nog een P.R. met alle potentiele gevolgen van dien onderweg dat je helemaal in elkaar stort.

Kortom, het plan was gemaakt, brilletje extra gecontroleerd en de volledige focus gelegd op behouden zwemmen in de bijna maximaal mogelijke snelheid. Aan het einde bleek dat plan prima geslaagd en zelfs met 3 honderste (hoe verzin je het) ook nog een persoonlijk record gezwommen.


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.
Advertentie