Chris Kouwenhoven


Zwemcompetitie: de Finale!

Begindatum: 2023-04-22
Begintijd: 12:00:00
Einddatum: 2023-04-22
Eindtijd: 16:00:00
Locatie: Het Ravijn
Adres: Piet Heinweg
Huisnummer: 16
Postcode: 7441 GZ
Plaats: Nijverdal
Gemeente: Hellendoorn
Provincie: Overijssel
Land: Nederland

- Informatie KNZB - Zwemcompetitie
- KNZB Webkalender (Programma & Uitslagen)
- Wedstrijd in pdf
- 25(m) bad
- aantal banen: 8
- in/uit zwembad: ?
- inzwemmen: 12.00 uur
- jury: 12.00 uur
- aanvang: 12.30 uur
- Uitslag
Met vereniging De Grunte staan we momenteel eerste in de KNZB nationale zwemcompetitie B-klasse Regio Oost.
Nu heb ik zelf niet alle competitiewedstrijden meegezwommen maar vind het wel belangrijk om de vereniging te helpen promoveren naar de A-klasse!

Verslag 23 april 2023
Gisteren drie keer van start op korte afstanden met korte tijd tussen de starts. Ik had mij dan ook voorgenomen om te werken met 1 wedstrijdbroek en deze tussen de starts aan te houden. De groene Carbon Air was vandaag aan de beurt. Afgelopen wedstrijden waarbij ik moet starten op kort had ik besloten om dit te doen zonder inzwemmen. Sowieso moest ik vandaag vrij snel na het inzwemmen van start en was omkleden naar wedstrijdbroek derhalve geen optie.

De eerste start, 50(m) vrije slag, was voor mij de sleutelafstand van de dag. Al jaren staat mijn p.r. net boven de 29 seconden en steeds heb ik het gevoel dat ik onder de 29 moet kunnen, dat was voor vandaag ook het doel. Ik was traag weg van het startblok, had vooraf het gevoel door de zenuwen een valse start te zullen maken en tja dat resulteert dus in een tiende laten liggen. Eerste baan zwom goed maar niet heel krachtig. Door iets meer sprintweken in te lassen kon ik het gevoel van ontploffen uitgesteld houden. Keerpunt was uitstekend, daar had ik ook goed op getraind en kon zowaar nog een paar vlinder-been-slagen onder water doen. Terugweg teleurstellend, trapte in mijn oude valkuil door veel te vaak te ademen. Kortom, toch teveel laten liggen op onnodige fouten en daarmee zwom ik een tiende boven het p.r. met 29"41.

De tweede start wederom een 50(m) vrije slag maar dan als 4e zwemmer in de estafette. Splittijden tellen niet als p.r. en dus was het zaak om safe te zwemmen met goede overname zodat we een tijd geregistreerd zouden krijgen. Doel van deze wedstrijd is om promotie te verkrijgen met de vereniging en mocht het andere DeGrunte estafette team een fout maken, dan hadden we in ieder geval nog een reserve tijd. Geleerd van de eerste start heb ik mij gefocused op het keerpunt en vooral de tweede baan waarbij ik het ademhaling wel kon uitstellen zoals in de trainingen ook prima lukte. Split-tijd was weliswaar langzamer dan de individuele start maar de race vond ik veel beter gezwommen.

Laatste start, 100(m) wisselslag waar ik stiekum toch in de buurt van het p.r. wilde zwemmen. Hoewel door de knie-operatie van vorig jaar nog behoorlijk met de rem erop schoolslag-benen zwem had ik toch het gevoel redelijk in sprintvorm te zijn. Vlinderslag ging ik als gebruikelijk snel af (die kan ik nu eenmaal niet met de rem erop zwemmen), rug ging moeizaam maar kwam toch redelijk vooruit. Schoolslag voelde goed, geen tik in de knie en de wissel-vermoeidheid kwam eigenlijk pas halverwege de baan en dat gaf een stukje vorm-vertrouwen. Borstcrawl ging naar behoren waarbij ik mij wederom op uitstellen ademhalen heb gefocused want dat moet voor mij de sleutel gaan worden denk ik. Met een tijd van 1'24 een kleine 2 seconden boven het p.r. vond ik prima.

Over de dag genomen erg tevreden, op de sprint afstand laat ik weer behoorlijke tijden zien en vooral het (uitblijven van) vermoeidheid tijdens de race en tussen de starts geven vertrouwen dat de zwemvorm nog verder op komst is. Met een goed gevoel ga ik de komende week de taper-week in op weg naar het NK lange baan begin mei.

50 meter vrije slag

- Programma: 6
- Serie: 2
- Baan: 6
- Start-tijd Series: 12.38 uur

4x50 meter vrije slag estafette

- Programma: 27
- Serie: 1
- Baan: 7
- Zwemmer: 4
- Start-tijd Series: 13.19 uur

100 meter wisselslag

- Programma: 18
- Serie: 2
- Baan: 2
- Start-tijd Series: 14.08 uur

Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.