Chris Kouwenhoven


More Energy Cake - Oat Energy Flapjack
Eigenschappen van dit product

Vanwege het ontbreken van mijn favoriete energy cakes, heb ik voor deze energy bar gekozen. Bovendien was het winter periode en dat is een uitstekende tijd om eens andere producten uit te proberen.

Dit product is 100% natuurlijk met pure ingredienten en dat spreekt mij altijd aan bij het maken van keuzes.

Het product heb ik bij Body&Fit besteld in de smaken "Double Topped Chocolate" en "Good Ol'Oats".
Energie repen met chocolade of gewoon zo naturel mogelijk bevalt mij het beste. Het is toch al een nieuw product, laat ik dan in ieder geval de voorkeur zoveel mogelijk gelijk houden.

De dosering is 100 gram per energie cake. Zelf houd ik altijd voor een gewoonte om als tussendoortje ongeveer de helft van zo'n cake te nemen. Zie de ingredienten en de verhouding in de tabel hieronder.
Gelet op de verhouding is deze reep bedoeld als energie leverancier vóór of tijdens de inspanning.Ervaring met dit product

Deze repen heb ik uitgetest als tussendoortjes met de bedoeling om de energie voorraden om de paar uur aan te vullen. Zoals gezegd neem ik dan een halve cake en de interval bij mijn tussendoortjes is ongeveer 2 uur.

De verpakking laat zich goed openen, hoewel hij soms anders scheurt dan je zou willen. In combinatie met het regelmatig kruimelen is het verstandig om er altijd een bordje onder te doen. Tenslotte hoort het product in je lichaam te komen en niet in de stofzuiger.

In warmere omstandigheden (warme dag, hele dag zwembad, lang in je tas laten zitten) ging de chocolade variant smelten, waardoor er veel product achterbleef op de verpakking. Naast dat het zonde is, geeft het ook een plakkerig gedoe.

Als het gaat om aanvullen van de energie voorraden én het hebben van een voldaan gevoel is dit een uitstekend product en een goed alternatief mochten mijn favoriete energie repen even uitverkocht zijn.
Het gedoe met kruimelen, soms droog aanvoelen en de kans op smelten moet ik dan maar voor lief nemen.

Links

- More Energy Cakes (maker van het product)

- Body & Fit (mijn leverancier van het product)


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.