Chris Kouwenhoven


PowerBar - PowerGel Shots
Testen tijdens zwemtraining

Als proefverpakking begin januari 2016 een zakje met PowerBar PowerGel Shots gekregen. De verpakking bevat een aantal 'snoepjes' in de smaak cola.

Tijdens de zwemtrainingen heb ik deze getest. Tijdens een training van een uur na 30 minuten 1 snoepje genomen. Het eet vlot weg, je kunt direct na het doorslikken verder met zwemmen zonder dat er residu achter blijft in je mond of blijft zitten tussen je tanden of tegen je verhemelte.

Daadwerkelijk het gevoel dat het je energie oplevert zoals met een gel had ik niet. Daarvoor is wellicht 1 snoepje niet afdoende.

Ik geloof echter wel dat het een makkelijke manier van innemen is en je hebt iets te kauwen wat je met een gel niet hebt. De verhouding is echter 5 snoepjes ten opzichte van 1 gel en dan is mijn voorkeur toch de gel. Je hebt de gel sowieso sneller binnen dan 5 snoepjes en qua volume voor onderweg is het minder ruimte. Met een gel heb je dan wel weer dat je het lege zakje mee moet nemen om thuis weg te gooien in de recycle bak. Met een snoepje heb je geen afval.

Overigens ben ik erg benieuwd hoe het met de snoepjes zal gaan als je ze meeneemt tijdens een loop- of fietstraining. Zullen ze gaan plakken in je zak en ben je alsnog gedoemd om een boterhammenzakje mee te nemen?
Mocht ik ooit nog een proefzakje ontvangen, dan zal ik ook gaan testen met fiets- en looptrainingen.

Links

- Powerbar, De maker van het product


Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.