Chris Kouwenhoven


FCB Sweden - Big Bite - Protein Bar

05 februari 2019
Bij Body&Fit waren deze repen in de aanbieding en dat vind ik altijd een mooie gelegenheid om ze uit te proberen. Zo in de winterperiode is dat een uitstekend moment om te ervaren of het een product is wat in de wedstrijdperiode gebruikt kan worden.

Ik had als doel voor ogen om deze reep te gebruiken als alternatief voor mijn recovery shake. Tenslotte is een reep soms makkelijker mee te nemen dan een shakebeker.

De reep smaakt voortreffelijk en dat is misschien ook gelijk zijn valkuil. Na een training of wedstrijd ben je vaak wat hongerig en als dan een reep erg lekker is heb je al snel de neiging om er meer dan 1 te eten. Dan schiet het soms het doel voorbij. Je krijgt dan meer binnen dan je daadwerkelijk nodig hebt.
Wat dat betreft blijft mijn voorkeur uit gaan naar de recovery shake. Naast precies voldoende voedingsstoffen krijg je tevens het nodige vocht binnen en bij het aanmaken met melk heb je ook gelijk een vullend gevoel.

De repen komen in een handige doos met flap die je gemakkelijk op de plank kan zetten. De wikkel van de reep laat zich makkelijk verwijderen zonder dat er kleine stukjes afbreken. De reep zelf is wel kruimel gevoelig, dus bij flink bewegen in de tas heb je kans op kruimels. Tijdens het eten is er ook een behoorlijke kans op kruimelen.
De reep heeft chocolade om zich heen en zoals gebruikelijk smelt deze ook bij hogere temperaturen. Los in de hand is dit al het geval.

Voor mij is dit een goed alternatief als het echt niet anders kan ten opzichte van een shake. Om er nu een doos voor in huis te halen, dat vind ik weer wat ver gaan want de kans dat ik hem gebruik is behoorlijk klein.
Als tussendoortje zou hij prima geschikt kunnen zijn en als je de neiging kunt onderdrukken om er meer dan 1 te nuttigen, dan past hij wellicht ook in een afslank dieet.

De reep is van Zweedste makelij, waar ik inmiddels meer producten van heb geprobeerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.