Chris Kouwenhoven


Miche - Primato - Cassette - 11Speed - 12-29
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar Miche, maker van dit product.

De belangrijkste eigenschappen voor mij zijn:
- Duurzaamheid
- Losse kransen

Ervaring met dit product

01 februari 2018
De cassette heb ik al enige tijd geleden gekocht, ik gebruik hem echter niet zoals hij gekocht is!
Na de laatste wedstrijd van 2017, het WK Triathlon, ben ik overgestapt naar 1x11 (was 2x10). In navolging van mijn ervaringen met Miche als het gaat om 10 Speed, ben ik trouw gebleven aan het merk.
Hoewel de breedte van de tandkransen tussen 10 en 11 Speed nagenoeg gelijk zijn en alleen de tussenringen smaller zijn heb ik er toch voor gekozen om voor nieuw te gaan en dan gelijk voor 11 Speed tandkransen te kiezen. De ketting moest tenslotte ook vervangen worden en voor het optimaal samenwerken leek dat de juiste gedachte.
Met de overstap naar 11 Speed heb ik in de tussentijd wel 10 speed tandkransen gemixed om aan mijn behoefte om 'per 1' te kunnen schakelen te voorzien.

Deze cassette komt in de volgende verdeling:
12; 13; 14; 15; 16; 17; 19; 21; 23; 26; 29 en heeft een plastic sluitring (Lock Ring)
De cassette komt in een kartonnen doosje waarbij de cassette om een plastic buis zit en bij elkaar wordt gehouden door een plastic kap.
Verwijderen van de kap en je kunt de cassette zo installeren.

Wel heb ik gemerkt dat de plastic Lock Ring niet van een hele sterke variant is en als je regelmatig je cassette afneemt en weer vastzet gaan de inkepingen een beetje slijten. Als dan de kransafnemer ook nog eens een beetje versleten is loop je snel tegen een probleem aan.
Ik heb dan ook de plastic lock-ring vervangen door de metalen lock-ring van de 10Speed sets.

De cassette laat zich makkelijk installeren. Tandkransen zijn goed schoon te krijgen. Ze zijn wellicht wat zwaarder dan andere merken en wellicht schakelen ze minder efficient echter waar ik ze voor gebruik voldoen ze uitstekend en levert dat als nadeel niet op tegen het voordeel dat je heel flexibel je cassette kan samenstellen en alleen de tandkransen hoeft te vervangen die echter versleten zijn.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Reactie toevoegen

Titel:

Tekst:
Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.