Chris Kouwenhoven


Blackburn - Central 700 Front
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar Blackburn - Central 700 Front, maker van dit product.

Voor mij zijn de belangrijkste eigenschappen:
- Het moet veel licht geven
- Te bevestigen op de Easton Attack TT
- Op te laden in plaats van gebruik batterijen die vervangen moeten worden
- Geen externe accu

Ervaring met dit product

20 mei 2017
Inmiddels heb ik dit voorlicht een aantal keren mogen gebruiken. 's Ochtends vroeg, 05.00 uur op de fiets, dan is het in sommige delen van Drenthe nog lekker donker. De lamp is instelbaar van 150 tot 700 Lumen. Tot nu toe heb ik hem nooit feller hoeven te laten schijnen dan 150 Lumen. Daarmee kan ik de delen van de weg goed zien en ben ik ver van tevoren zichtbaar voor andere weggebruikers. Automobilisten doen dus op tijd hun grote licht uit!

Omdat de lamp bij 150 Lumen zo'n 4 uur meegaat op een volle batterij hoef ik mij geen zorgen te maken dat ik er niet mee heen en weer geraak op 1 dag (woon-werk verkeer Assen-Ruinen)

De lamp laat zich uitstekend op mijn Easton Attack TT monteren. Ik plaats hem op het lig-gedeelte aan de onderkant. Daarmee zit hij mijn armen bij het liggen niet in de weg en schijnt hij goed horizontaal naar voren.
De lamp kan op de bevestigingsriem rond draaien én hij heeft een stelschoef waarmee hij vervolgens op en neer is te bewegen. Op deze manier altijd verzekerd van optimaal richten en daarmee is hij uitstekend te gebruiken voor diverse soorten sturen.
De lamp geeft ook aan de zijkant een stukje licht, daarmee ben je ook vanaf de zijkant altijd te zien.

De bevestigingsriem doet heel solide aan. Laat zich goed vastzetten en blijft ook goed vastzitten. Wel jammer dat de gaatjes onderling wat ver uit elkaar zitten. Soms kan het voorkomen dat hij daarmee voor het gevoel net te los zal zitten of dat je het gevoel krijgt dat de riem te ver wordt uitgetrokken. In mijn geval heb ik daar geen problemen mee.

Het meegeleverde usb oplaadsnoer is aan de korte kant. De ingang van de lamp is wel aan de krappe kant. Het is mij gelukt om een snoer te vinden die langer is én in de lamp past.
De lamp laat zich via het lichtnet snel opladen, via usb-poort duurt dit een stuk langer.

De lamp heeft ook de mogelijkheid om op een helm te bevestigen (nog geen ervaring mee).
Mocht de batterij 'op' zijn, dan is deze makkelijk te vervangen. Wellicht komt er in de toekomst een sterkere variant uit waarmee óf meer Lumen zijn te gebruiken óf de oplaad frequentie kan worden uitgesteld.

Kort samengevat ben ik erg tevreden over dit product. Geeft veel licht, is makkelijk in het gebruik voor het monteren, demonteren en opladen en doet erg solide aan.

Links

- Blackburn Design, maker van het product.
- Mantel, mijn leverancier van het product.Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.