Chris Kouwenhoven


2XU - Compression Race Socks
Eigenschappen van dit product

Voor alle eigenschappen van dit product verwijs ik naar 2XU, maker van dit product.

Voor mij zijn de belangrijkste eigenschappen:
- compressie voor beter herstel
- compressie voor betere doorbloeding tijdens de training
- minder schudden van de spieren

Ervaring met dit product

23 maart 2017
Dit product heb ik vooral aangeschaft voor het lopen, want daar vermoed ik dat het het meeste zin heeft omdat de kuitspieren dan het hardst aan het werk zijn.

Inmiddels heb ik een interval training training gedaan en mijn vermoeden is dat de lengte voor mij niet goed is. Hij komt namelijk minder hoog dan de recovery versie die ik heb en dat verschil kan ik merken in de training. Nu is het ook zo dat de recovery variant een hogere mate aan druk geeft wat ook een verschil kan zijn.
De Race Sock variant komt echter niet boven de Muscle Gastrocnemius uit wat mijns inziens wel de bedoeling is.

Dit product laat zich in verhouding makkelijker aantrekken dan de Recovery variant, echter nog niet zo makkelijk dat je het gevoel krijgt of er wel compressie aanwezig is.
De sokken zijn voldoende ruw aan de voeten om niet te glijden in de schoenen en ze ademen prima.

Wederom een uitstekend product van 2XU, voor mij echter heb ik het vermoeden dat ze aan de te korte kant zijn, hoewel ik volgens de maattabel wel deze maat moet hebben.

Links

- 2XU, maker van dit product
- Stappenbelt, mijn leverancier van dit product.Nieuwsbrief
Geen artikel missen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Het is gratis, je kunt je te allen tijde ervoor afmelden (en weer aanmelden), verschijnt 1x per 2 weken en bevat een selectie van nieuwe of aangepaste artikelen die geschikt genoeg zijn voor de nieuwsbrief.